Wybory czas zacząć - spotkanie KM Exalo

SPOTKANIE Komisji Międzyzakładowej skonsolidowanej spółki wiertniczej i serwisowej.

W dniach 15 - 16 października 2013 roku po decyzjach RSK w sprawie przyjęcia Uchwał wyborczych nadszedł czas na decyzje podstawowych organizacji związkowych należących do Sekcji Krajowej GNiG.

Komisja Międzyzakładowa Exalo Drilling SA spotkała się na swym posiedzeniu w Centrum spółki Exalo w Wołominie.

Podczas dwudniowych obrad przyjęto Uchwały wyborcze  - określające  termin, klucz, skład komisji wyborczej, Uchwałę o głosowaniach elektronicznych, udzielono też popracia kandydatom w wyborach do Rady Nadzorczej, Rady Pracowników i na Społecznych Inspektorów Pracy.

Dużą część obrad poświęcono przyjęciu strategii negocjacji Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy oraz minimalnych zapisów bez których nie możliwym będzie podpisanie i rejestracja Układu .

Podjęte decyzje umieszczono w zakładce Dokumenty - Informacje z Organizacji związkowych.

W środowe przedpołudnie członkowie Komisji zwiedzili muzeum i miejsca Bitwy Warszawskiej z 1920 roku. Skromny budynek Muzeum znajduje sie na terenie Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Osowie, a w sąsiedztwie miejsca bitwy znajduje się mały kościółek powstały na miejscu dawnej kapliczki z grobami poległych żolnierzy. W jej sąsiedztwie w parku z drogą krzyżową znajduje się alea poległych w katastrofie smoleńskiej. Zasadzono tam 96 dębów i ustawiono 4 obeliski Prezydenta R. Kaczorowskiego i L. Kaczyńskiego, kapelana WP  T. Płoski oraz generała F. Gągora.   Informację historyczną przekazali nam pracownicy Gminnego Centrum Kultury którym dziękujemy za interesującą prezentację.

Fotorelacja ze zwiedzania w zakładce Galeria.

2013-10-17