OSTATNIE POSIEDZENIE RADY SEKCJI W KADENCJI 2010 - 2014

W dniu 9 kwietnia 2014 roku w Chrząstowicach koło Opola odbyło się posiedzenie Rady Sekcji kończące bieżącą kadencję branżowej struktury związkowej. W kolejnym dniu odbyło się spotkanie Związkowej Komisji Koordynacyjnej GK PGNiG z Wiceprezesem Waldemarem Wójcikiem wybranym przez pracowników PGNiG oraz ze ZZ PGNiG SA.

Na spotkaniu tym omówiono sytuację w GK PGNiG SA po wymianie Prezesów 3 spółek tj. PSG, Exalo i PGNiG Technologie.

Podpisano też deklarację kontynuacji Wspólnej działalności Socjalnej przez przewodniczących Central, niestety nadal zastanawiają się nad tym tekstem organizacje zwiazkowe PGNiG. Wysłaliśmy też pismo o zasilenie Funduszy Racjonalizacji Zatrudnienia i Wspólnego Funduszu Świadczeń Socjalnych z zysków spółek GK. Niestety w spotkaniu tym nie wziął udziału Prezes Zawisza.

Na RSK podjęto decyzje o podstawie nagrody rocznej dla PSG oraz ustalono zasady wyboru składu Sekcji Krajowej, Komisji Rewizyjnej których dokonamy na spotkaniu wyborczym Delegatów Sekcji w Krośnie w dniach 19 - 21 maj 2014 roku.

Uprawnionych do wyboru władz jest 72 delegatów z 14 organizacji związkowych. Do udziału w spotkaniu zapraszamy Prezesa PGNiG. Liczymy ze będzie to nowe otwarcie na dialog w GK.

W załącznikach DOKUMENTY - posiedzenia SK GNiG dokumenty -  wspomniane pisma.

W kolejnej jutrzejszej aktualności  w zakładce życzenia zamieszczone zostaną tradycyjne branżowo - świąteczne życzenia od przewodniczącego Sekcji.

2014-04-14